Kina bruker den amerikanske bekymringen for falske nyheter til å presse på for mer nettsensur

Author: Achsel Ford, af:ordweb

Attendees listen to a speech by China's President Xi Jinping shown on a screen during the opening ceremony of the third annual World Internet Conference in Wuzhen town of Jiaxing, Zhejiang province, China November 16, 2016. REUTERS/Aly Song/File Photo

Deltakere som hører på en tale av Kinas president Xi Jinping på storskjerm under åpningsseremonien for den tredje årlige World Internet Conference i byen Wuzhen, Jiaxing i Zhejiang-provinsen, 16. november 2016. REUTERS/Aly Song/File Photo

AF:ordweb følger opp gårsdagens artikkel om “falske nyheter” av Robert Parry med en notis fra techdirt.com, der det fremgår at kinesiske myndigheter også kaster seg på trenden fra USA, og bruker “fake news”, sammen med “terror” som unnskyldning for ytterligere global nettsensur generelt, og begrensning av kinesernes frie ferdsel på nettet spesielt. Nestsjefen i Kinas cyberadministrasjon, Ren Xianling, uttalte på den tredje World Internet Conference i Wuzhen i Zejihang-provinsen i forrige uke at “det kan sammenliknes med å sette bremser på en bil før man kjører på veien med den”, ifølge en artikkel fra reuters.com.

td-icon-40x40 td-techdirt

China Uses US Concern Over Fake News To Push For More Control Of The Internet — Techdirt

” … All this talk of fake news and the public’s apparent inability to be trusted with the task of sorting the real from the bogus has now led to China introducing even more censorship.”

#MakeSuppressionGreatAgainAlso. China’s ambitions to tighten up regulation of the Internet have found a second wind in old fears – terrorism and fake … “

Original article from techdirt.com:

China Uses US Concern Over Fake News To Push For More Control Of The Internet — Techdirt

leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s